Anton Kaapl
Anton Kaapl (1884 – 1948) založil rodinnou tradici pálení ovocných destilátů. Byl palič, válečný veterán Velké války, starosta obce Jílovice a příslušník jednoho z nejstarších rodů žijících v obci. V Jílovicích (Gilowitz) žije rodina minimálně od roku 1658.
Rodinný lihovar v Jílovicích vznikl na základě dlouholetých zkušeností s pěstitelským pálením. Pálí dle neustále inovovaných rodinných receptur a technologických postupů. Ovoce vybírá osobně rodina Káplova u nejlepších evropských sadařů. Vybírají jen ty nejzralejší a nejšťavnatější plody. Destiláty ředí měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňová destilace a stárnutí alkoholu. To tvoří pro mlsné jazyky výjimečnou dobrotu.

Destilát, který dokonale konzervuje, koncentruje a dokonce i koncertuje chuť kdoulí.

Ještě před uvedením na trh získal v únoru 2022 od rakouských someliérů stříbrnou medaili na evropské soutěži ve Wieselburgu a ocenění na světové soutěži Destillata v březnu 2022 .

Destilát, který dokonale konzervuje, koncentruje a dokonce i koncertuje chuť kdoulí.

Lihovar pomalu ještě ani nevznikl a díky této višňovici hned začal sbírat ocenění. 19/20 bodů znamenalo titul a rakouskou cenu Das Goldene Stamperl.

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.

Ještě před uvedením na trh získal v únoru 2022 od rakouských someliérů stříbrnou medaili na evropské soutěži ve Wieselburgu a ocenění na světové soutěži Destillata v březnu 2022 .
Stránka 1 z 1 - 32 položek celkem