Radlík Hruškovice Williams + Hruškovice ze sudu
Související produkty
Detailní popis produktu
Radlík 2x Vítězné Hruškovice
Balíček obsahuje hned dva šampiony kategorie hruškovic z Palírny Radlík.
Radlík Hruškovice z dubového sudu 43% 0,5l (🥇 Pálenka roku 2024)
Na soutěži Pálenka roku 2024 se tento destilát stal absolutním šampionem. Tou vůbec nejlepší pálenkou roku.
Jde o destilát, který je z několika sudů v nichž dozrávají hruškovice z odrůd hrušek: Lucasova, Clappova a Williamsova. Mistrovské dílo génia alkoholu Kamila Kutiny.
Radlík Hruškovice Williams 43% 0,5l (🥇 Pálenka roku 2023)
Říká se, že Williamska je královnou hruškovic. A opravdu, Williamska je považována za jednu z nejlepších odrůd hrušek na světě a je známá svým svěžím a sladkým aroma, které má lehkou květinovou vůni s ovocnými tóny. Její chuť je také charakteristická a připomíná chuť hruškového kompotu, který je sladký, měkký a má jemnou texturu.
Jednou z nejvýznamnějších vlastností Williamsky je její vysoký obsah fruktózy a glukózy, což jsou přírodní cukry, které jí dávají sladkou chuť. A díky nim má i velmi dobrou výtěžnost do destilátů.
Hrušky pro tento destilát pocházejí z Itálie, konkrétně z Lombardie. Oblasti, která je považována za jednu z nejlepších oblastí pro pěstování této odrůdy. Pro zachování dokonalých vlastností je zapotřebí kvašení při nízké teplotě a citlivá destilace. K tomu posloužili vinifikátory. Hrušky pro tento destilát byly navíc pro ještě větší jemnost kompletně odstopkovány.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hruškovice |
---|---|
Destilatér | Likérník | Tvůrce: | Kamil Kutina |
Region: | Středočeský kraj |
Balení obsahuje: | 2x 0,5l Hruškovice |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí.
Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.
Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.