Horňácká Jablkovice (Moravská jadernička) z Kuželova 50% 0,5l
Související produkty
Detailní popis produktu
Jablkovice (Moravská jadernička) z Kuželova
Odrůda Moravská jadernička se pěstuje na Moravě již odedávna – je to jedna z nejvíce ceněných moravských odrůd. Je to vlastně Moravské jableční zlato.
Destilát z moravské jaderničky voní odlišně než z jiných odrůd. Ve vůni je jemně a velmi příjemně cítit jadřinec. Chutě je výrazná, lahodná. Nemá však nějak extra dlouhou dochuť (persistenci). Což jednoho nutí se znovu napít :-).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jablkovice |
---|---|
Druh Jablkovice: | Jednoodrůdové, Čiré jablkovice |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Region: | Jihomoravský kraj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy, se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká - Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.
Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.