Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.
Renet je výjimečný destilát. Na rozdíl od většiny pálenek z jablek není pálen z jablečného kvasu, ale z cidru, který vyrobila místní firma BBCidre.
Kdyby na tuto láhev psal recenzi A. Einstein, vypadala by zhruba tak: BK = de2. Tedy: Banánovice Kuželov = dokonalá exotika na druhou.
Mikroskopická série 54 lahví, která vznikla tradičním předvařením kdoulí, následným kvašením a destilací.
Horňácká Slivovice byla vždycky pojem. Horňácké ovoce při síle 50%. Co víc si přát.
Terkelice je, ve slovenské a moravské vinařské oblasti, historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.
Jaká má být pravá Horňácká Višňovice? Lokální, tradiční a především lahodná. Prostě ta z Kuželova.
Zrání v sudech po whisky propůjčilo destilátu hloubku a zjemnilo jeho výraznou hruškovou chuť. Ve vůni je pro odrůdovou hruškovici nestandardně patrný hřebíček a vanilka.
Intenzivní vůně dokonale zralé sladké hrušky, která naladí vaše smysly na první doušek.
Na sluncem zalité Hané vyzrálé hrušky jsou základem tohoto destilátu.
Zralé kdoule mají sladkou a aromatickou chuť, ale surové jsou velmi tvrdé a kyselé. Proto patří do kotle, pak do lahve a nakonec na jazyk.
Slivovice o tradiční síle 50% alk. a s využítím tradičního postupu kvašení i destilace vč. pecky.
První, výrazně limitovaná edice třešňovice, vyrobená z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia z vlastního sadu v Kostelanech u Kroměříže.
Třešňovice ze sklizně roku 2022 z pozdních odrůd třešní Kordia a Regina.
Hruškovice Williamska té nejvyšší kvality. Jihočeské šikovné ruce vybírají ty nejlepší české hrušně čáslavky a s láskou palí klasickou hruškovou pálenku.
Lahodná lehce nakyslá pálenka z Jižních Čech. Ochutnejte višně v nejkrásnějším skupenství.
Kvasná malinovice je velká vzácnost. Paliče, kterou tuto chuťovou manu v ČR dokáží vyprodukovat spočítáte na prstech jedné ruky.
Jihomoravské meruňky odrůdy Velkoopavlovická, pozorné vedení kvasu a pomalá destilace. Zaklad voňavého ušlechtilého destilátu.
Meruňkovice stařena v dubovém sudu, kde předtím zrála oblíbená mandlovka. Získala tak mandlové a meruňkové tóny.
Pálenka destilovaná v roce 2022. Po destilaci zrála 3 měsíce trochu netradičně v dřevěném sudu ze španělského dubu, ten byl jen lehce vypálený.
Tato pálenka z malin vznikla průtahovou destilací malinového macerátu. Maliny jsou macerovány v lihu po přesně určenou dobu a výsledná pálenka je tak chutí i vůní věrná ovoci,...
Pálenka z planých trnek je velmi kvalitní destilát z plodů planě rostoucích keřů trnky. Pro zpracování se užívají pouze plody, které byly ponechány na keřích přes...
Pálenka z planých trnek destilovaná v dubnu 2022 ležela 12 měsíců v sudu po whisky GOLDCOCK.
Slivovice, která patří do kategorie těch “odpeckovaných”. Přesto je to jednoduše pecka.