Agnes Meadicine Gin 50% 0,5l
Související produkty
Detailní popis produktu
Meadicine Gin 50%
Ilustrovat jedinečnost tohoto ginu je vlastně docela jednoduché.
Stačí napsat: "Pro maceraci bylin nebyl použit neutrální velejemný líh."
Jenže, co místo lihu vytáhlo z bylin jejich chuť? Odpověď: "Medovec!"
Dobrá. Ono to takhle asi úplně nestačí. K vytvoření Meadicine Ginu vedla tříletá cesta.
Cesta za ginem, který splní všechny parametry správného ginu. Bude silně jalovcový. Bude sakra plný i dalších bylinných složek. Bude svérázný, komplexní a bude harmonicky ladit.
Nebudeme napínat. Ta cesta se povedla. Pěkně ji reprezentuje výrobní deník na etiketě první šarže, který popisuje jednotlivé kroky výroby:
- Červen 2020: Stáčení medu
- Srpen 2020: Založení medoviny, kvašení, stáčení, zrání
- Září 2021: Destilace medoviny - zrození medovce
- Prosinec 2022: Macerace bylin a koření v medovci (36 hodin), destilace (10 hodin) ... tak se zrodil gin
Chuť bychom popsali následovně: začátek je typicky jalovcový (nikoliv však přehnaně) a mocně koriandrový, poté se dostavuje silná a příjemná dávka heřmánku (s tonikem cítíte heřmánek s tóny medu), koncovku obstarává především kubebový pepř a opět medovcové tóny. Chuťově jde asi o nejplnější gin, který jsme pili. Jednotlivé byliny se pěkně doplňují, chuť se postupně rozvíjí a graduje. Skvělá práce, kterou je záhodno ochutnat.
Gin je v překrásné lékárnické lahvi s broušeným uzávěrem, který je ukryt po poctivou vrstvou včelího vosku. Už při rozbalování, které provedete tažením provázku od lahve, se ocitnete ve voňavém medovém ráji. Unpacking, nad kterým by designéři obalů v Apple slintali blahem. Šikovnější jedinci si do vosku mohou vpasovat knot a k popíjení uplácat svíčku (fakt to jde :-D).
Byliny: Jalovec, koriandr, andělika a dalších 12 bylin.
Edice čítá 300 lahví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Speciální giny |
---|---|
Destilatér | Likérník | Tvůrce: | Jan Kadlec |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Chuťový profil ginu: | Květy |
Region: | Středočeský kraj |
Košt
Představení 1.šarže
Odpovědět
Palírna Agnes v Bohdanči na Kutnohorsku je trochu laboratoř. Intenzivní vůně kvasu, bublání a spousta trubek mnoha tvarů i velikostí.
"Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec.
Dlouholetým favoritem palírny je rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. Ryngle je sladší zelená švestka, která má odlišnou chuť i aroma. "Spousta milovníků Slivovice by po vyzkoušení Rynglovice na tradiční Slivovici zanevřela," dodává hlavní postava palírny. Zkuste ji! Pokud tedy budete mít kliku a jejich často nedostupný skvost ukořistíte.
Mezi další produkty, které je třeba zmínit, patři hruškovice muškatelka - méně obvyklá odrůda, která je famózní; medovec - tedy pálenka z medoviny a meadicine gin - světově unikátní gin, jehož základem je právě medovec. Je to taková ginová pohádka.