Horňácká Durancie na dubu 50% 0,5l
Související produkty

Tradiční slivovice s velkým podílem pecky ku ovocné mase švestky.

Horňácká Slivovice byla vždycky pojem. Horňácké ovoce při síle 50%. Co víc si přát.

Horňácká hruškovice williams z lokálního ovoce. Krásně voňavá, jemná a dobře pitelná.

Horňácká hruškovice z lokálního ovoce. Tradiční, jemná a dobře pitelná. Přesně taková je tradiční hruškovice.

Horňácká ořechová je lahodný likér, který spojuje jemnost a intenzitu ořechů s delikátní sladkostí.

Tradiční slivovice s velkým podílem pecky ku ovocné mase švestky.

Ochutnejte destilát z cukrové řepy, budete valit bulvy!

Destilát z odrůdy jablek Moravská jadernička, které byly vypěstovány ve vlastních sadech společnosti R. JELÍNEK.
Detailní popis produktu
Horňácká Durancie na dubu 50%
Ochutnejte terroir malebné vesnice Kuželov, nad kterou se nachází větrný mlýn, podle něhož se jmenuje místní palírna.
Lokální švestky kvasí společně s peckou. Stejně tak se i destilují. Tím se dosahuje charakteristické chutě a vůně, ve které najdete nejen ovocné tóny, ale i tóny mandlí a marcipánu. V této limitované edici je destilát ozvláštněn zráním na silně toastovaném francouzském dubu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slivovice |
---|---|
EAN: | 745114876232 |
Kvašeno a destilováno: | S peckou |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Region: | Zlínský kraj |

Jednoodrůdová jablkovice z odrůdy Spartan.

Na kostkách z francouzského dubu stařený destilát.

2 roky zrající jablkovice z vybraných odrůd jablek.

Jablečné cuvée ze 4 druhů jablek, které se jemně destilují a následně ředí jablečným moštem.

Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.

Čtvrtý díl naší experimentální série destilátů. Tentokrát jsme vypálili jablečný cider.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy, se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká - Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.
Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.