Horňácká Terkelice (Muškát Moravský) z Kuželova 50% 0,5l
Související produkty
Detailní popis produktu
Terkelice (Muškát Moravský) z Kuželova
Matolina (vylisované) hrozny muškátu moravského jsou skvělým základem pro terkelicu. Pálenku právě z rozkvašených matolin. Muškát moravský je velmi aromatická odrůda, díky čemuž je destilát silně ovocně vonící a nemá tak suchou chuť, jako má tradiční grappy.
Vůně je silně ovocná. Chuť je na ovoce o něco méně bohatá. Už je zjevné, že jde o suchý destilát s kořenitým závěrem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vínovice |
---|---|
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Odrůda hroznů: | Muškát Moravský |
Region: | Jihomoravský kraj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy, se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká - Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.
Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.