Horňácká Terkelice (Pálava) z Kuželova 50% 0,5l
Související produkty
Detailní popis produktu
Terkelice (Pálava) z Kuželova
Matolina z vína je tradičním základem pro terkelicu. Pálenku z rozkvašených vinných výlisků. Tento model je z odrůdy pálava.
Dalo by se z čistým srdcem napsat, že jde o klasickou grappu (jen teda Italové by prskali). Vůně je typicky suchá, jen z lehka prostupuje ovocné aroma. Stejně je tomu i v chuti. Chcete-li ochutnat typického suchého zástupce kategorie grappa/terkelice - toto je on. Hledáte-li spíše ovocnější pálenku. Podívejte se tady.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vínovice |
---|---|
Druh Vínovice: | Grappa |
Obsah alkoholu (%): | 50 |
Obsah balení (l): | 0,5 |
Odrůda hroznů: | Pálava |
Region: | Jihomoravský kraj |
Odrůda: | Pálava |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy, se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.
V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká - Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.
Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.