Agnes Zelená Bohdaneč
Palírna Agnes v Bohdanči na Kutnohorsku je trochu laboratoř. Intenzivní vůně kvasu, bublání a spousta trubek mnoha tvarů i velikostí.
"Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec.
Dlouholetým favoritem palírny je rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. Ryngle je sladší zelená švestka, která má odlišnou chuť i aroma. "Spousta milovníků Slivovice by po vyzkoušení Rynglovice na tradiční Slivovici zanevřela," dodává hlavní postava palírny. Zkuste ji! Pokud tedy budete mít kliku a jejich často nedostupný skvost ukořistíte.
Mezi další produkty, které je třeba zmínit, patři hruškovice muškatelka - méně obvyklá odrůda, která je famózní; medovec - tedy pálenka z medoviny a meadicine gin - světově unikátní gin, jehož základem je právě medovec. Je to taková ginová pohádka.
Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého,...
Tři roky zkoušel, ochutnával a vymýšlel Honza Kadlec svůj gin. Od začátku věděl jedno - nebude postaven na velejemném lihu. Jako základ bude využit ušlechtilý destilát.
Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.
Rynglovice je sladší a vzácnější variantou slivovice. Strom Renklóda nese jméno po francouzské královně Klaudii Francouzské.
Trochu exotická pálenka, která je ovšem z ryze českého ovoce rostoucího za humny palírny.
Stránka 1 z 1 - 30 položek celkem